Randevu Formu

Mesajınız başarıyla gönderilmiştir. Size en kısa sürede geri dönüş olacaktır.

Mesajınızı gönderirken hata oluştu. Lütfen bilgilerinizi kontrol edip tekrar deneyiniz.

Lütfen tüm bilgileri eksiksiz doldurunuz.

image

Entegrasyon Başvurusu Nasıl Yapılır ?

13 Ocak 2016

Entegrasyon Başvuru Aşamaları Aşağıda listelenmiştir ;

1-) Tanım Formu

 1.a) Mükellef Bilgileri

• Unvan alanına başvurusu yapılan firmanın unvanı girilecektir.

• Vkn alanına başvurusu yapılan firmanın vergi kimlik numarası girilecektir.

Bu kısımda girilen VKN'nin geçerli olup olmadığı check-digit kontrolu ile yapılmaktadır. Vkn girildikten sonra sistem bir takım kontroller yapmaktadır. Bu kontrollerden başırılı bir şekilde geçilirse formun aşağısında bulunan Kaydet butonu aktif hale gelecektir. Girilen vergi kimlik numarası herhangi bir kontrole takılırsa, kullanıcıya bir uyarı verilecek, Kaydet butonu pasif kalacak ve başvuru işlemine devam edilmeyecektir.

 Söz konusu kontroller şunlardır.

 Test Başvurusu

1. Daha önceden başvuru yapıp, canlıya geçiş için onay almış firmalar test başvurusu yapamaz.

2. Efatura sistemine özel entegratör olarak dahil olanlar, grup şirket olup

lider firma olmayan firmalar test başvurusu yapamaz.

3. Mali mühür bildirimleri olmayan firmalar test başvurusu yapamaz.

 Canlı Başvurusu

1. Efatura sistemine özel entegratör olarak dahil olanlar, grup şirket olup lider firma olmayan firmalar canlı başvurusu yapamaz.

2. GiB tarafından test sistemleri onaylanmayan firmalar canlı başvurusu yapamaz. Tüm bu kontroller başırılı bir şekilde geçilirse sistem "Mali mühür kartınız ile iligi tanım ve başvuru onayınız bulundu, efatura entegrasyon başvurusu  yapabilirsiniz" şeklinde bir uyarı verecek ve Başvuru işleminin tamamlanmasına izin verecektir.

 1.b) Gönderici Birim Bilgileri

• Web servis uç noktası bilgileri girilirken adresin mantıklı bir url olması ve https ile başlaması kontrolü vardır.

• Sunucu ve istemci ip adres bilgilerinde ip adresinin mantıklı ve geçerli bir ip adresi olması kontrolü vardır.

• Alanlar ile ilgili açıklamalar alan adının yanındaki “i” resminin üzerine gelindiğinde yazmaktadır.

 1.c) Posta Kutusu Bilgileri Özellikleri birebir gönderici birim bilgileri ile aynıdır. 

 1.d) Sistem Sorumluları ve Uygulama Geliştiricilere ait Bilgiler

• Sistem sorumlularına ait ad, soyad, e-posta ve telefon bilgilerinin girildiği kısımdır.

• En az bir, sorumlu girilmelidir ve birden fazla sorumlu girelebilir. Her satırın her alanı zorunludur.

• E-posta alanı mantıklı ve geçerli bir e-posta adresi olmalıdır. Etiketler, ilk satırdaki e-posta adresinin alan adına göre oluşturulacaktır. Ayrıca girilen her e-posta adresine, oluşturulup imzalanan tanım tanım formu gönderilecektir.Form eksiz ve hatasız doldurulup kaydedildikten sonra bir Kart Giriş ekranı gelecektir: Bu ekrandan başvuruya devam edilir.

Halihazırda mali mühürünü aktif olarak kullanmakta olan mükelleflerin Tanımlı Kartlar alanında Java appleti çalıştığı andan itibaren Akiskart otomatik olarak gelecektir.

İlk kez mali mühür kullanacak olanların önce mali mühürün sürücülerinin düzgün şekilde yüklenildiğinden emin olmaları gerekmektedir. Sonrasında Kart Giriş ekranında Tanımla butonuna basılır ve aşağıdaki Kart Tanımlama ekranı gelir:

Kart Tanımlama ekranında Seç butonuna tıklanır ve açılan pencereden akisp11.dll (genellikle C:Windowssystem32 dizininde bulunmaktadır) dosyası seçilir. Kart dosyası kütüphane dosyası alanına aktarıldıktan sonra kart tanımlama ekranda Kart Adı alanına bir isim atanır (Örneğin : Akiskart/AKISKART/Akis Kart vb.) ve Ekle butonuna tıklanarak işlem tamamlanır.

Kart tanımlama işlemleri bittikten sonra kart giriş ekranında tanımlı kartlardan AKISKART ya da ne isim verilmişse o kart seçilir ve kart şifresi girilir: Sonra Giriş butonuna tıklanır. Kart şifresi doğru biçimde girildiğinde Sertifika Bilgileri kart giriş ekranına yüklenecektir:

Sertifika bilgileri yüklendikten sonra İmzala butonuna tıklanır ve böylelikle başvuru işlemi tamamlanmış olur. İşlem Başarılı onay mesajı ve dosya evrak numarası ile Gelir İdaresi Başkanlığı dönüş yapacaktır. Ayrıca oluşturulan başvuru formunun imzalı pdf hali ve diğer ek bilgiler sistem sorumluları kısmında belirtilen e-posta adreslerinin her birine yollanacaktır. Test için kullanılacak etiket ve portal kullanıcı şifre bilgileri de bu mail içersinde olacaktır. Herhangi bir teknik ya da mevzuatsal bir hata varsa onay mesajı yerine hata mesajı ve açıklaması ile bilgilendirme yapılacaktır. 

2-) BİS Formu

Bu kısım sadece test başvurusu sırasında olacaktır. Canlı başvurularında BİS raporu yüklenmesi gerekmemektedir.

• Vkn alanına başvurusu yapılan firmanın vergi kimlik numarası girilecektir. Bu kısımda girilen VKN'nin geçerli olup olmadığı check-digit kontrolu ile yapılmaktadır. Geçerli bir VKN girilmediği sürece Kaydet butonu pasif kalacaktır.

• Bis Yukle alanından yükleceğiniz rapor seçilecektir. Raporun pdf olma koşulu vardır.

• Sistem Sorumluları ve Uygulama Geliştiricilere ait Bilgiler alanı 1.d maddesinde anlatıldığı gibidir. İmzalanan Bis raporu bu alanda belirtilen eposta adreslerine yollanacaktır.

 Form eksiksiz dolduruluktan sonra kayıt işlemi yapılmalıdır. Yapılacak işlemler 1.d maddesinden sonra anlatıldığı gibidir.

Önemli Not: Tüm bu uygulamaların çalışabilmesi için tarayıcınızdan java applet uygulamalarının çalışmasına izin vermeniz gerekmektedir. 

Mikro Antalya

Mikro Antalya