Randevu Formu

Mesajınız başarıyla gönderilmiştir. Size en kısa sürede geri dönüş olacaktır.

Mesajınızı gönderirken hata oluştu. Lütfen bilgilerinizi kontrol edip tekrar deneyiniz.

Lütfen tüm bilgileri eksiksiz doldurunuz.

image

34519-Şubeli Yapıda Fatura Kesme işlemleri

10 Ocak 2016

Soru : Merhabalar. Firmamızın tek vergi kimlik numarası ile birden fazla ÅŸubesi var. Bu ÅŸubelerden biriside Serbest Bölge içerisinde. Serbest bölge içinde olan ÅŸubeme diÄŸer ÅŸubemden alım yapabilmek için gümrük iÅŸlemlerini yaptırabilmek için fatura kesmem gerekiyor. Aynı ÅŸekilde serbest bölge ÅŸubemden yurt içine satışlar için diÄŸer ÅŸubeme fatura kesmem gerekmektedir. 01.01.2016 tarihinden itibaren e-Fatura mükellefi oldum. Gib portal kullanıyorum. Åžubeye kestiÄŸim fatura e-Fatura'mı olacak ? EÄŸer e-Fatura olacak ise faturayı portala yüklediÄŸimde gelen kutusuna aynı fatura düşecek mi ? Konu ile ilgili yardımlarınızı talep ederiz.

Cevap : Elektronik fatura kullanma zorunluluğu olan firmanızın elektronik fatura uygulamasına kayıtlı olan kullanıcılara ya da serbest bölgede ve kurumunuz vergi mükellefiyeti altında bulunan şubenize düzenleyeceği faturalar ile serbest bölgedeki şubenizden elektronik fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcılara düzenleyeceği faturaların 01/01/2016 tarihinden itibaren elektronik fatura olması zorunluluğu bulunmaktadır.

    Bununla birlikte, düzenlenen faturada merkez/ÅŸube ayrımının yapılabilmesi mümkün olup, portal kullanıcıları için manuel giriÅŸ yapılması gerekiyorsa fatura alıcısı veya göndericisi kısmının ad - soyad/ünvan bölümüne merkez ya da ÅŸube olduÄŸu bilgisi girilebilecek ve ilgili ÅŸube veya merkezin adres bilgileri eklenebilecektir. Ancak fatura düzenlenirken portal kullanıcısı olduÄŸu halde manuel giriÅŸ yapmayıp yükleme modulü kullanılıyorsa veya kullanıcı tarafından entegrasyon veya özel entegrasyon yöntemlerinden biri seçilmiÅŸse merkez/ÅŸube ayrımının gösterilebileceÄŸi alan "UBL-TR Ortak Elemanlar" Teknik Klavuzunda belirtilmiÅŸ olup, buna göre Klavuzun 2.2.20 Party bölümünde açıklandığı gibi "AgentParty" alanına ilgili ÅŸubenin bilgileri girilebilecektir.

Mikro Antalya

Mikro Antalya